הדוברות וההרצאות 2022

עו״ד תמר תבורי
יועצת מיוחדת במשרד עורכי דין יגאל ארנון ושות׳
על בינה מלאכותית ודעה קדומה

בינה מלאכותית היא טכנולוגיה פורצת דרך, שתביא להישגים מדהימים בתחומי התחבורה, הרפואה, הכלכלה ועוד. עם זאת, השימוש בה עלול להנציח הטיות קיימות ואפליית נשים לרעה. ההרצאה סוקרת את הסיבות, מקרים לדוגמה ואת פיתוח הפתרונות לבעיה.

לצפייה בהרצאה

בשורה רובינשטיין-ורד
בוגרת תואר הנדסת מכונות מהטכניון
האם החזיות שלנו באמת מתאימות לנו?

למרות הליינים האופנתיים המתחדשים, מבנה החזיה המודרנית לא השתנה מאז שזרקנו את המחוכים. האם החזיות מתאימות לנו אורטופדית? האם העיצוב שלהן לוקח בחשבון את השפעות המחזור ההורמונלי החודשי? היעדר המחקרים בתחום, וההתעלמות מצרכים שאינם אופנתיים משאירים את החזיה במקום. פיתוח טכנולוגי מודע מגדר ומבוסס מחקר, יכול לשפר לנו את איכות החיים.

לצפייה בהרצאה

עו"ד נעמה מטרסו-קרפל
מנכ"לית עמותת פרטיות ישראל
סטוקינג וירטואלי - על מעקב ופרטיות נשים במרחב הדיגיטלי

כל אישה מכירה את הסיטואציה בה היא הולכת ברחוב, ומרגישה שצועדים בעקבותיה. אבל מה קורה כשהמעקב הופך לדיגיטלי ונסתר מהעין? נשים מתלוננות שעקבו אחריהן באמצעים דיגיטליים, אך הן נותרות חסרות אונים, ללא מענה טכנולוגי או משפטי מספק. סוגיה זו מחייבת שיח מעמיק על האופן שבו מתפתחת טכנולוגיה שמשפיעה על המרחב הוירטואלי של כולנו ועל האחריות שלנו בתהליך.

לצפייה בהרצאה

דפנה אייזנריך
מנהלת היוזמה 'דברו אלינו' לקידום שימוש בשפה שוויונית
עקוב אחר המחזור שלך: חשיבות השימוש בשפה שוויונית במוצרים דיגיטליים

ההרצאה בוחנת את הבעייתיות בשימוש בלעדי בלשון זכר במוצרים דיגיטליים, וומראה איך שימוש בשפה שוויונית או בנוסח פניה מותאם יכולים לתרום לחוויית השימוש במוצר ולקידום העסקי שלו.

עדי מוג'ה
מומחית באסטרטגיה מיתוגית, יועצת שיווק לחלאסרטן
ד"ר יפעת מור
מומחית תוכן דיגיטלי ומנהלת הרשתות החברתיות של חלאסרטן
#זמןאשך - איך לדבר על אשכים

סרטן האשך הוא הנפוץ בגברים צעירים ונמצא בעליה בשני העשורים האחרונים. בכל העולם כבר מדברים על הצורך לבצע בדיקה עצמית אחת לחודש, אבל בישראל בשנת 2022 - אסור להגיד אשך בטלויזיה. אז איך גורמות לעשרות אלפי גברים צעירים להבין שהם צריכים לקחת אחריות על הבריאות שלהם ולהתחיל להיבדק? איך שוברות את מחסום הבושה ומלמדות גברים למשש נכון? איך משיגות ויראליות סביב נושא שלא נעים לדבר עליו?

עינב צברי
מנהלת שותפויות ופיתוח עסקי-אסטרטגי בתחומי החדשנות והאימפקט
המשתמשת הנשית, יש חיה כזאת? גיוון נשי כנקודת מפתח לחדשנות

על איזו אישה אנחנו חושבות וחושבים כאשר אנו מדמיינות את 'המשתמשת הנשית'? האם הדימוי מגוון מספיק? נשים אינן מקשה אחת, צרכיהן כמו גם חווית המשתמשת שלהן אינן הומגניות. הבנת הבדלים תרבותיים, דתיים ואתניים בין נשים אינם חשובים רק לגיוון והכלה, הם הבסיס לפיתוח חדשני וליצירת טכנולוגיות איכותיות.

ד"ר ענב יפת
מנהלת היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון גבוה) במחלקת נשים ויולדות במרכז רפואי פדה-פוריה
מאתגר לחדשנות - מרפאת סכרת הריון היברידית

סכרת הריון היא הסיבוך השכיח ביותר בזמן הריון, משטר הטיפול הסיזיפי מצריך מעקב יומיומי למדידת רמת הסוכר והזרקת אינסולין. ליווי המטופלות מצריך זמינות מלאה מהצוות הרפואי , כמו גם קשר יומיומי עם המרפאה למניעת סיבוכים. מרכז רפואי פדה-פוריה מעניק שרות רפואי לאזורי פריפריה חברתית, גאוגרפית וכלכלית. רבות מהמטופלות חסרות את המשאבים על מנת לבצע מעקב הריון כנדרש. לעיתים נדרשת להן נסיעה של מעל שעה לכל כיוון על מנת להגיע למרפאה, ויש מקרים בהם נשים נזקקות לאשפוז ממושך עקב הצורך בטיפול יום יומי שלא מתאפשר בשל המרחק. כמענה, המרפאה עובדת בשיטה היברידית ומשלבת בטיפול תקשורת אונליין. צוות המרפאה עובד בשיתוף פעולה עם הפקולטה לרפואה באוניברסיטת בר אילן על אפליקצייה ייעודית.

לצפייה בהרצאה

מיה מגנט
אשת חינוך, אמנית דיגיטלית ומחנכת מינית
עד העונג הבא - מיניות, טכנולוגיה ונשים

מיניות היא חלק מהחיים של כולנו, ולמרות זאת אנחנו פעמים רבות מרגישות ומרגישים בושה וחשש לדבר על הנושא. יוזמות ברחבי העולם משתמשות בטכנולוגיה כדי להלחם בטאבו נגד מיניות, לשנות סטיגמות, לפתוח שיח ולספק מענה לאתגרים במיניות ואינטימיות. תחום זה נקרא "אינטי-טק", והוא מתייחס לשימוש בטכנולוגיה בכל צורה שמגבירה, מחדשת, או מאתגרת אינטימיות. ההרצאה סוקרת חברות, מוצרים ופרויקטים בתחום האינטי-טק שמתמודדים בדרכים שונות עם בעיות אינטימיות מתוך פרספקטיבה מגדרית.

לצפייה בהרצאה

בשותפות עם

צוות הכנס

שלי בלוך
מייסדת ומובילת פמטק ישראל



אלינור יוסף
הפקה ותוכן
רוני סולומון
הפקה ותוכן



נגה פפרמן
הפקה ותוכן
כנרת ליבנר
הפקה ותוכן



ענבל ורמוס
מובילת עיצוב
מרינה ברודסקי
צוות עיצוב