הדוברות וההרצאות 2023
נעמה עידן
מייסדת פלטפורמטת 'לידה זה כח' להנגשת מידע רפואי לנשים חרדיות
מטופלות חרדיות וחילוניות - מדברות עברית, אבל בשפות שונות
נשים חרדיות מובילות בישראל את שיעור הילודה הגבוה ובכל זאת יודעות פחות על בריאות האישה. מחסומים כמו שפה צנועה ושמירת מרחק מהאינטרנט מובילים לחוסר נגישות לשפע המידע שיש היום סביב נושאים כמו הריון ולידה. דרך מקרה הבוחן של מיזם 'לידה זה כח' ההרצאה עוסקת בצורך להתאים פתרונות טכנולוגיים למגוון קבוצות חברתיות ובדרך לשם שכוללת מודעות, מחקר, שיתופי פעולה ועוד.
לצפייה בהרצאה
קרן שמש מבעד לענני המנפאוזה: על הפוטנציאל בחיבור בין אייג'טק ופמטק
האוכלוסיה שגדלה בקצב המהיר ביותר בעולם כרגע היא אוכלוסית הזקנים והצפי הוא שזה רק ילך ויגבר. ככל שעולה הגיל, הרוב הנשי באוכלוסייה זו הולך וגדל. למרות נתונים אלו, עולם הפמטק כיום עוסק בעיקר בנשים צעירות בגיל הפוריות ועוצר במנפאזוה. ההרצאה עוסקת בפוטנציאל העצום של עולמות האייג׳טק (AgeTech) - סטארפאפים בתחום הזקנה והחיבור לפמטק תוך סקירת המאפיינים הייחודיים לנשים זקנות. יחד נחפש את ערמת הזהב בקצה הקשת שמעבר להרי גיל המעבר.
לצפייה בהרצאה
מאפרוח לקנגורו - שינוי פרדיגמת הטיפול לפגים ואמהות
הטיפול בפגים מבוסס על הנחת יסוד במסגרתה מפרידים את התינוק מאימו לאחר הלידה, ומטפלים בכל אחד/ת בנפרד. מדוע? הטכנולוגיות הרפואיות שאנחנו מפתחים לעתים מנסות לפתור בעיה ספציפית, אך אם נבחן את המצב מנקודת מבט הוליסטית, נגלה שהבנת הבעיה, והפתרון, שונים באופן מהותי. ההרצאה מסבירה על האתגר בטיפול בפגים, כיצד הפתרונות הקיימים משקפים שיטה של יצירת פתרונות ברפואת נשים שלא בהכרח שמה את צרכיה של האיש/ה במרכז, ומציגה את הפתרון החדשני של סקינקובטור להתמודדות עם האתגר בצורה חדשנית.
לצפייה בהרצאה
כסף הוא לא נטול מגדר? עיצוב מודע מגדר במוצרי פינטק
למרות שכסף נדמה לנו כמו משהו נייטרלי ונטול מגדר, העובדות מראות אחרת – ברחבי העולם, נשים מחזיקות בפחות חשבונות בנק לעומת גברים, מתקשות למצוא משקיעים או לקבל הלוואות עסקיות, ומשתמשות פחות במוצרי פינטק. ההרצאה סוקרת למה זה קורה, ומה עושים באינטואיט כדי להתגבר על ההטייה המגדרית בעיצוב מוצרים ושירותים.
לצפייה בהרצאה
צדק באמצעות מחקר סייבר: איתור פגיעות מיניות ברשת ומיצוי זכויות משפטיות
האינטרנט נותן לנו המון, אך יכול לעיתים להיות שדה קרב. כאשר סחיטה, התנכלות והפצה של תכנים אינטימיים ברשתות הופכים לתופעה שכיחה, נדרשת גישה יצירתית כדי לתת מענה לעבריינות. למרות שנדמה לעיתים כי "ככה זה באינטרנט" ולא ניתן לעשות הרבה, ההרצאה מציגה כיצד מחקרי רשת ושימוש בכלי סייבר מאפשרים מיצוי זכויות עם עברייני מין אנונימיים.
לצפייה בהרצאה
ניגודים בינאריים ובנות כלאיים: אפיון של נשים בתרבות ובפמטק
מהי היא אישה? היא לא גבר. מה הם חיה או רובוט? הם לא אנושיים. ניגודים בינאריים מאפשרים לנו להבין את העולם שמסביבנו, אך הטכנולוגיה טורפת את הקלפים ומטשטשת את גבולות המין, הזהות והתפקיד. בין זכר-נקבה, אנושי-חייתי, טבעי-טכנולוגי. יצורים.ות כלאיים הופכים להיות חלק מעולמנו - איברים מודפסים, הכלאות גנטיות, זהויות מרובות במגוון רשתות חברתיות, אווטארים, רובוטיות ועוד. האם תעשיית הפמטק משוחררת מההגדרה הבינארית והמוגבלת של אשה מהי, מה צרכיה, מה תפקידה? תפיסה מורכבת ושלמה יותר של זהות נשית, תאפשר פיתוח מוצרים אשר משרתים נשים טוב יותר.
לצפייה בהרצאה
להקדים תרופה למכה: חדשנות טכנולוגית ככלי למניעת אלימות במשפחה
המודעות לאלימות במשפחה הולכת וגדלה, אך היצע המענים לא מספק. 22 נשים נרצחו ב-2021 על רקע מגדרי ומאות אלפי נשים סובלות מאלימות על סוגיה ואף מחשש לחייהן. אחד המענים להתמודדות עם התופעה, הוא טיפול ממוקד בגברים, אשר מספק להם כלים להתמודדות עם רגשות של כעס וזעם, ובכך למנוע התפרצות אלימה. ההרצאה סוקרת את מיזם Timeout שלוקח מתודולוגיה טיפולית מוכרת מעולם ניהול הכעסים, והופך אותה לכלי דיגיטלי פשוט ונגיש שכבר נמצא בשימוש אצל גברים שבעברם נעצרו על עבירות אלימות בזוגיות.
עיצוב ממוקד-מטופלות ככלי לעידוד אחריות אישית בבריאות
על אף המודעות לחשיבות הרבה של אבחון מוקדם למחלות שונות, ישנו פער מהותי באופן הצגת תוצאות הבדיקות לנבדקות, אשר מונע מהן לקחת חלק פעיל בתהליך ובקבלת ההחלטות הרפואיות על גופן. ההרצאה מתמקדת במקרה של בדיקות לגילוי מוקדם של סרטן השד (אולטראסואנד, ממוגרפיה, MRI), ומראה כיצד ניתן לגשר על פער זה באמצעות עיצוב ואפיון ממשק (UX-UI) ממוקד-מטופלות. כך, על ידי הנגשת המידע לנבדקות ניתן לקרב אותן להבנת גופן ולעודד אותן להיות מעורבות בתהליך השמירה עליו.